Differenciált Cellulit  Terápia       DCT®

A cellulitról vagy narancsbőrről őszintén ...

Differenciált Cellulit Terápia (DCT®)

Korunk nagy problémája a narancsbőr, és ez nemcsak kozmetikai a "betegség" melyről sokan nem vesznek tudomást vagy nem is akarnak vele foglalkozni. Egyre nagyobb gond, hogy egyre fiatalabb korban jelentkezik akár 10-11 éves kislányoknál, és már nemcsak a hölgyek "kiváltsága", hanem a férfiaknál is megjelent a túlsúly következtében ez a probléma.

A narancsbőr, cellulit- egyszerűen megfogalmazva - nem más, mint felfúvódott zsírsejt. Megjelenése leggyakrabban a lábon, fenéken, hason és a felkaron. Normál állapotukban ezek a zsírsejtek gombostűfej nagyságúak, 1-2 mm-esek. A narancsbőr, cellulit esetében azonban elérhetik eredeti, természetes méretűk akár tízszeresét is, babszem nagyságúra duzzadhatnak. A jelenség mögött lerakódott salakanyagok, el nem égetett tápanyagok vannak. kialakulásában komoly szerepe van a laza kötőszövetnek és számtalan rossz életviteli szokásnak (túlzott tápanyagbevitel, gyógyszerek, stressz, mozgásszegény életmód, kevés folyadék fogyasztás.)

A felfúvódott zsírsejtekben salakanyagok, anyagcsere végtermékek tárolódnak, és ezek az anyagok nyirokfüggőek, vagyis nem a vérkeringés, hanem a nyirokkeringés szállítja el őket. Van azonban egy probléma: a nyirokfolyadék nem áramlik magától. Csak abban az esetben, ha mozgunk. Ahhoz, hogy a nyirokkeringésünk jól működjön feszes kötőszövetre is szükségünk van, hiszen az "izompumpa" csak ekkor működik kielégítően. A probléma akkor kezdődik, amikor a kötőszövetünk, bőrünk elveszíti feszességét.

A narancsbőr kialakulásának 3 fokozatát, stádiumát szokták megkülönböztetni a szakemberek.

Ezt az önvizsgálatot mi magunk is megtehetjük, hiszen egyszerű fizikai vizsgálattal jól láthatóak a narancsbőr jegyei.

A narancsbőr 1. stádium: ez a leggyengébb formája a narancsbőrnek. Csak úgy fedezhető fel magunkon, ha önvizsgálatot végzünk. A hüvelyk és a mutató ujjunkkal elvégzünk egy egyszerű összecsippantásos tesztet a comb külső oldalán. Ha ekkor apró, pici gödröcskéket észlelünk, akkor I. stádiumú narancsbőrről beszélhetünk.

A narancsbőr 2. stádiuma: úgy vesszük észre, ha keresztbe tett lábbal leülünk egy székre. A comb hátsó-oldalsó felszínén láthatjuk a narancsbőr tipikus jeleit: gödröcskék, barázdák.

A legerősebb fokozata a narancsbőrnek a 3. stádium: ekkor nem kell mást tennünk, csak beállunk a tükör elé és szabad szemmel láthatjuk a matracszerű, egyenetlen bőrfelszínt, gödröcskéket, barázdákat, akár pókháló ereket is.


Azt is tudnunk kell, hogy lehet narancsbőrünk akkor is, ha nincs súlyfeleslegünk. Ha viszont van egy kis többlet, akkor biztos, hogy narancsbőrünk is van. A két dolog elválaszthatatlan "testvérei" egymásnak. - Nincs ellene gyógyszer, egy tuti tabletta, amit csak be kell vennünk és kész ... Ezzel a problémával foglalkozni kell!

Differenciált Cellulit Terápia (DCT®)


Bármennyire is szeretnénk, nincs egyetlen kezelési módszer sem, amely minden problémát orvosolna. Minden ember más és más, ezért nagyon fontos a személyre szabott kezelési kúra alkalmazása. Ebben segít önnek a High-Care szakképzett csapata, kozmetikusai cellulit-terapautái.

A DCT® jelenleg a leghatékonyabb formája a cellulit elleni harcnak. A világ 45 országában alkalmazzák sikerrel. Dr. Rudolf Weyergans orvos, szociológus hívta életre, akit szakmai körökben a "cellulit pápájának" neveznek.

Egy eredményes kúra során 4 dolgot kezelünk - fontos a sorrend:

  • méregtelenítés (nyiroktréning, a kötőszövet savtalanítása)
  • zsír csökkentés, depózsír kezelés,
  • kötőszövet feszesítés,
  • vérkeringés fokozása (lábbetegségek kezelése preventív jelleggel)

Az egyedülálló eszközparknak köszönhetően a High Care-ben több dolog közül választhatunk:

  • A szervezet lúgosítása, méregtelenítése oxigénterápiával - Detox Body Styler készülékkel
  • Fogyás, méregtelenítés, nyirokkeringés és vérkeringés fokozás - Vacustyler készülékkel
  • Zsírpárna kezelés, bőrfeszesítés, mellfeszesítés - SPM Digital Vákuummasszázs készülékkel
  • Ultrahang és mezoterápia a kötőszövet feszesítésére és a zsírdepó kezelésére
  • Alakformálás, karcsúsítás - Body Wrapping aromaterápiás testtekercseléssel
  • Kalória égetés alapanyagcsere emelés oxigénterápiával

Amit csak mi csinálunk:

A High-Care egyedülálló számítógépes KISS Anamnézis programja: Minden eredményes kúra alapja, melynek segítségével személyre szabottan összeállítjuk a legoptimálisabb kezelési kombinációkat és Ön biztos lehet az eredményben. Szánjon erre 1 órát, jelentkezzen be ingyenes állapotfelmérésünkre.