Minden, amit a napozásról tudni kell

2019.03.07

A bőr nem felejt ...
A barnulás egy természetes folyamat, amellyel bőrünk védekezik az erős napfény ellen, az ekkor képződő anyag a melanin (festékanyag).

A túlzott napozásnak kitett bőr előbb-utóbb biztoskárosodik. A súlyosabb elváltozások azonban csak évtizedek után jelentkeznek, mert a bőr nem felejt.

Mi az a faktorszám, amit a vásárláskor figyelni kell
Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy az UV sugárzás a bőr ellensége. A napvédő faktor (SPF: Sun Protection Factor) az UVB sugárzás elnyelődését mutatja a szarurétegben. Az UVA sugarak nincsenek összefüggésben a napozással, viszont a bőr öregedésében a pigment foltok kialakulásában jelentős szerepet játszanak.
Fényvédő termék nélkül 10 perc alatt leéghetünk. Ha egy 15-ös faktorú krémet használunk, akkor ez az idő 150 perc lesz, az 50 faktoros krém esetén pedig 500 perc, azaz 8 óra teljes védelem. A napozás szerelmesei tudják, hogy az arc, a szemkörnyék, az ajak extra védelmet igényel, ezért kell speciális terméket használnunk az érintett részekre.

Milyen napozó krémet használjak?

Az UV+CARE 50 SPF faktoros napozó

Arc és dekoltázs ápolására, védelmére fejlesztették ki. Értékes hatóanyaga a Titándioxid, tökéletes védelmet biztosít és kellemes barna arcszínt eredményez. A benne lévő Panthenol, Shea vaj, E-vitamin gondoskodik a megfelelő ápolásról. Pumpás, ezért gazdaságos és higiénikus. A nyár High Care® topterméke.

Milyen krémet használjak napozás után?

Pure Feel Good

Arcápoló, mely jó érzéssel tölti el használóját, trópusi nádkivonatot és poria cocos kivonatot tartalmaz, mely nélkülözhetetlen a sápadt, fáradt, és igénybe vett bőr számára. A benne lévő természetes összetevők intenzíven táplálják a bőrt, visszaállítják rugalmasságát.

Set-Up Hűsítő Gél Maszk

Hatóanyagai: a Collagén, Alga-kivonat, Shea vaj és az értékes Jojoba olaj. Használatával megszűnik a stresszes, leégett bőr irritáltsága. Nyugtató hatása mellett kiválóan hidratál és hosszan tartó nedvességet nyújt minden bőr típus számára. Kellemes gyümölcsös illata már az első alkalommal magával ragad. Használja nyakra, dekoltázsra.

Milyen krémet használjak a leégés kezelésére?

Styler-krém

Ha nem tudta elkerülni a napozás okozta kellemetlenségeket, leégést, akkor erre a legjobb "orvosság" a Styler-krém, mellyel bekenheti a leégett felületet. A gyógynövényes krémben minden olyan hatóanyag benne van (Árnika, Borostyán és Körömvirág kivonat, Fekete nadálytő), amely nyugtat és gyulladást csökkent. Rendkívül magas az E-vitamin tartalma.